Χρωματική επικοινωνία και το ISO 12647


Στην συντομη παρουσιάση θα επιδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι σχεδιαστές θα διασφαλίσουν την αξία της εργασίας τους, και θα προστατευθούν από την όποια άγνοια ελέγχου του χρώματος κατα τις εκτυπωτικές τους εργασίες.

Η οικογένεια οδηγιών του ISO 12647 δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει ακριβή χρωματική επικοινωνία όσων εμπλέκονται σε εκτυπωτικές διαδικασίες. Το κοινό σημείο αναφοράς που παρέχει το πρότυπο, προστατεύει την εργασία κάθε κρίκου της αλυσίδας και δεν επιτρέπει περιθώρια για εικασίες και άστοχη απονομή ευθυνών.

Θα αναλύσουμε το ISO 12647 και θα υποδείξουμε την ορθή χρήση αυτού πρός όφελος των νέων σχεδιαστών του TOOLKIT.

Γράνης Αντώνης

Ο Αντώνης Γράνης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σπουδών του Παν. Μακεδονίας, εργάζεται για πρώτη φορά στο χώρο των γραφικών τεχνών ως ψηφιακός εκτυπωτής. Εκεί έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με το πρόβλημα του χρώματος στα ψηφιακά μέσα. Στην αναζήτησή του για στιβαρές απαντήσεις οδηγείται στο Λονδίνο όπου και αποκτά έναν μεταπτυχιακό τίτλο στην επεξεργασία ψηφιακής έγχρωμης εικόνας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ιδρύει μαζί με τους αδερφούς του την εταιρία Colour Consulting Group. Η εταιρία δραστηριοποιείται στις εκτυπώσεις υπέρ-υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, στις ψηφιοποιήσεις έργων τέχνης με εξαιρετική χρωματική πιστότητα, και στη συμβουλευτική γύρω από το θέμα της ψηφιακής εικόνας και του χρώματος ειδικότερα.

Έκτοτε έχει παράσχει τις υπηρεσίες του στα μεγαλύτερα τυπογραφεία της χώρας, έχει ψηφιοποιήσει μερικές από τις μεγαλύτερες συλλογές της χώρας, έχει στήσει αρκετά εργαστήρια ψηφιακών εκτυπώσεων σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ παράλληλα προωθεί την τεχνολογία της διαχείρισης χρώματος μέσα από σεμινάρια κι εκδηλώσεις.