Πώς οι λέξεις γίνονται εικόνα – Πώς οι εικόνες γίνονται μια ιστορία

Πόσο μαγικό ή τρομαχτικό μπορεί να είναι ένα ταξίδι;

Η διαδρομή στο μονοπάτι της δημιουργίας είναι πραγματικά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές εμπειρίες. Υπάρχουν μεγάλες στιγμές, όπου αντιλαμβανόμαστε ότι αναπροσδιορίζουμε την καλλιτεχνική μας υπόσταση και θέτουμε νέους στόχους. Το Motion Design είναι μία από τις καλλιτεχνικές φόρμες που χρησιμοποιούμε καθώς διανύουμε αυτό το μονοπάτι σε κάθε project.

Πόσο δύσκολη και ταυτόχρονα πόσο ενδιαφέρουσα πρόκληση μπορεί να είναι η οπτική απεικόνιση του brief ενός πελάτη; Πώς επιλέγουμε ποιες λέξεις να μεταφράσουμε σε κινούμενες εικόνες; Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε την ιστορία μας; Οδηγεί η ιστορία μας σε ένα νόημα – και αυτό το νόημα εξυπηρετεί τον αρχικό μας στόχο; Είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τις δικές μας καλλιτεχνικές εμμονές στο τελικό μας motion story, και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε ώστε να υπηρετούν τον τελικό μας στόχο;

Η αλήθεια είναι ότι το να αφηγηθούμε μια καλή και αποτελεσματική ιστορία για το προϊόν ή την υπηρεσία του πελάτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε ως επαγγελματίες και ως καλλιτέχνες. Αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι το να ξεπερνάμε τους προσωπικούς μας δαίμονες και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας στη διάρκεια του καθημερινού μας δημιουργικού ταξιδιού. Κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μια μοναδική ιστορία, προσπαθήστε να ξεκλειδώστε τα προσωπικά σας συναισθήματα και εμπειρίες και δεν θα έχετε πια καμία δυσκολία στο να φανταστείτε. 

Τόνυ Ζαγοραίος

Ο Τόνυ Ζαγοραίος είναι βραβευμένος motion designer.

Γεννήθηκε το 1982 και το 2004 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Media & Advertising στο London Metropolitan College. Δραστηριοποιείται στον κλάδο του Motion design τα τελευταία έξι χρόνια στην Αθήνα. Η προσέγγιση του, η οπτική του δεξιοτεχνία και η δημιουργική του ευελιξία αποτελούν έναν εξαιρετικά ισχυρό συνδυασμό που είναι εμφανής σε όλες τις δουλειές του. Αν και αναπροσδιορίζει διαρκώς τον εαυτό του δημιουργικά, υπάρχει πάντα μια πολύ διακριτή και ξεχωριστή φωνή που διέπει τη δουλειά του.

Τα έργα του έχουν βραβευτεί και προβάλλονται συχνά σε κορυφαίες εκδόσεις του κλάδου και σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Vimeo staff picks, SHOTS, περιοδικό IDN, περιοδικό STASH, ONEDOTZERO, PAUSE FEST).

(24/04/2015)
Rob Snow
(24/04/2015)
Χρήστος Διάφας
(24/04/2015)
Γράνης Αντώνης
(25/04/2015)
Τζανέτος Πετροπουλέας