Το επάγγελμά μας δεν είναι χόμπι

Σεμινάριο ΕΓΕ: Design management για νέους σχεδιαστές

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τελειόφοιτους σχολών γραφιστικής και νέους σχεδιαστές με επαγγελματική εμπειρία 2-3 χρόνων.

Έχει σαν στόχο να ενημερώσει, να συμβουλέψει, να προστατεύσει και να προετοιμάσει τους νέους σχεδιαστές στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Συζητάμε για το design management, το άλλο μισό της δουλειάς μας…

Απασχόληση, Επιχειρείν, Πελατολόγιο, Σχεδιαστικά προϊόντα, Marketing, Κοστολόγια, Αμοιβές, Συμβάσεις, Προσφορές, Πνευματικά δικαιώματα, Licences, Αγορά, Πωλήσεις, Brief, Έρευνα, Διαχείριση Ιδέας, Χρονοδιαγράμματα, Υποδομές, Συνεργάτες, Διαθεματικές και Διεπιστημονικές συνεργασίες, Παραγωγές, Portfolio, Διαγωνισμοί, Δεοντολογία κ.α., είναι λέξεις-κλειδιά για το περιεχόμενο του σεμιναρίου.

Η διάρκεια του θα είναι περίπου 4 ώρες, με διάλειμμα, και θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Τζανέτος Πετροπουλέας
Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

Πετροπουλέας Τζανέτος
Ο Τζανέτος Πετροπουλέας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Αποφοίτησε το 1975 από το Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΚΤΕ) στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, υφάσματος και σκηνογραφίας. Έχει παρακολουθήσει σχολή Διαφήμισης. Εργάστηκε για την τηλεόραση, το σκηνογραφικό τμήμα του Εθνικού Θεάτρου και σε διαφημιστικές εταιρείες ως art director. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας, σε Πολιτικά κόμματα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανελλαδικούς Συνδικαλιστικούς φορείς και Συλλόγους. Έχει διδάξει Επικοινωνία, Διαφήμιση και Γραφιστική σε Κ.Ε.Κ. και σε προγράμματα της Ε.Ε. Το 1995 αποχώρησε από τη Διαφημιστική εταιρία που είχε ιδρύσει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Ένωση Γραφιστών Ελλάδας
Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας ιδρύθηκε το 1983. Είναι ο συλλογικός φορέας που εκπροσωπεί τους Επαγγελματίες Γραφίστες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Δεν εκπροσωπεί εταιρείες, ομίλους, κέντρα κλπ., αλλά μόνο άτομα με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στον χώρο. Δεν είναι εργοδοτικός φορέας, αλλά ούτε και σωματείο εργαζομένων. Μέλη της μπορούν να είναι οι επαγγελματίες γραφίστες που έχουν αποκλειστική απασχόληση την γραφιστική.

Είναι πεδίο διαλόγου και διασταύρωσης πληροφοριών, χώρος ανάπτυξης της προβληματικής και των προτάσεων που αφορούν στην οπτική επικοινωνία. Παρέχει ενημέρωση για διάφορα θέματα (π.χ. Σχεδιασμού, Αμοιβών, Δεοντολογίας, Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και συμπαρίσταται στα μέλη της που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Ενημερώνει τα μέλη της και συντονίζει τις προσπάθειες όλων των γραφιστών σε ζητήματα που απασχολούν τη γραφιστική κοινότητα.