Σχεδιάζοντας μια mobile εφαρμογή

Θα θέλατε να σχεδιάσετε τη δική σας εφαρμογή;

Σχεδόν όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε διάφορες εφαρμογές μέσω των smartphone/tablet για θέματα ενημέρωσης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, κ.α. Έχετε αναρωτηθεί πώς στήνονται και σχεδιάζονται όλες αυτές οι εφαρμογές;

Σκοπός του συγκεκριμένου workshop είναι να σας μυήσουμε στον χώρο του UX (User Experience) και του UI (User Interface). Θα αναλύσουμε τη μεθοδολογία και το κάθε βήμα που απαιτείται για τον σχεδιασμό μιας εφαρμογής, τον ρόλο του σχεδιαστή, τις τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να έχουμε υπόψη μας πριν ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό, θα “παίξουμε” με Drafts και Wireframes και τέλος… θα τα εφαρμόσουμε στην πράξη δημιουργώντας και παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εφαρμογή στην οθόνη του κινητού μας.

Προαπαιτούμενες δεξιότητες συμμετεχόντων:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολής Γραφιστικής και να έχουν καλή γνώση Photoshop & Illustrator:

Εξοπλισμός:
Laptop με εγκατεστημένα το Photoshop και το Illustrator (κατά προτίμηση έκδοση CS και πάνω). Απλό μπλοκ σχεδίου, μηχανικό μολύβι, σβήστρα

Διάρκεια Workshop
12 ώρες συνολικά (3 ημέρες, 4 ώρες/ημέρα).

Ηλίας Μελέτης

Ο Ηλίας Μελέτης ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στον χώρο των multimedia αρχικά το 2000. Μέχρι το 2009 συνεργάστηκε με εταιρίες του χώρου, καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας, για μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών εφαρμογών πολυμέσων.

Από το 2010 εργάζεται στο προσωπικό του studio (iliasmeletis.net) το οποίο εξειδικεύεται αποκλειστικά στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και εφαρμογών για smartphones, tablets, κ.α. H Philips, η Sony, η Eurobank, o Αρκάς, η Warp.ly, η e-on, η skroutz είναι μερικές μόνο από τις εταιρίες που ανήκουν στο πελατολόγιό του. Εργασίες του έχουν λάβει σειρά διακρίσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική όπως τα Ermis Awards, ΕΒΓΕ, European Design Awards, Communication Arts Magazine.

Από το 2006 διδάσκει επίσης Web design και Interactive Media στον εκπαιδευτικό όμιλο του ΑΚΤΟ.

Ημερομηνίες:
24/04/2015-

24/4 : 15:00-19:00
25/4 : 15:00-19:00
26/4 : 10:30-14:30

Αριθμός θέσεων: 14
Διαθέσιμες θέσεις: -

Όροι εγγραφής
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα εργαστήριο μόνο
  • Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις απαιτούμενες γνώσεις και υλικά στην σελίδα του εργαστηρίου
  • Αλλαγές δεν είναι δυνατέςΕγγραφή

Σταύρος Δάμος
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Dolphins Communications Design