Editorial illustration

Editorial illustration (εξώφυλλο περιοδικού)

Το workshop απευθύνεται κυρίως σε νέους γραφίστες και εικονογράφους που δεν έχουν κάποια εξοικείωση με το editorial design, και στοχεύει να προσφέρει τις βασικές γνώσεις και κατευθυντήριες γραμμές για αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία εικονογράφησης. Το βασικό θέμα του workshop θα αφορά την εικονογράφηση του εξώφυλλου ενός πολιτικού περιοδικού. Κατά το κύριο μέρος, οι συμμετέχοντες, αφού θα έχει προηγηθεί μια εκτενής αναφορά στις τεχνικές της καρικατούρας και της προσωπογραφίας γενικότερα, θα πρέπει να εικονογραφήσουν μια ή και περισσότερες πολιτικές προσωπικότητες, που θα είναι και το βασικό θέμα του εξωφύλλου. Θα κληθούν να σχεδιάσουν στον υπολογιστή με σχεδιαστική γραφίδα, χωρίς συγκεκριμένο περιορισμό σε τεχνοτροπία και στυλ. Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ψηφιακά προσχεδιασμένο background του περιοδικού, ως το εικαστικό πλαίσιο της εικονογράφησης, μέσα στο οποίο θα πρέπει να εναρμονιστούν οι εικονογραφήσεις τους.

Προαπαιτούμενες δεξιότητες συμμετεχόντων:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολής Γραφιστικής και να έχουν καλή γνώση Photoshop (layers, brushes, coloring) και εξοικείωση στο σκίτσο με ψηφιακή γραφίδα.

* Στο τελικό στάδιο την εικονογράφησης, εννοείται πως οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να δουλέψουν με παραδοσιακά μέσα, αρκεί η τελική δουλειά να σαρωθεί και να ολοκληρωθεί στο Photoshop.

Εξοπλισμός: Laptop με εγκατεστημένο το Adobe Photoshop (κατά προτίμηση έκδοση CS και πάνω). Εγκατεστημένη ψηφιακή γραφίδα. Απλό μπλοκ σχεδίου, μηχανικό μολύβι, σβήστρα, χρώματα (προαιρετικά ).

Διάρκεια Workshop
12 ώρες συνολικά (3 ημέρες, 4 ώρες/ημέρα).

Σταύρος Δάμος

Ο Σταύρος Δάμος γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική στo AAS College of Art & Design στην πόλη του. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και εξειδικεύεται στον τομέα της εικονογράφησης. Διαφημιστικές εταιρείες, εκδόσεις και περιοδικά, αποτελούν το κυρίως πελατολόγιο του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον ελεύθερο χρόνο του, τον σπαταλά, προσπαθώντας να βρίσκεται σε μια συνεχόμενη δημιουργική αναζήτηση για νέες ιδέες και τεχνικές. Η αγάπη του για τις τέχνες γενικότερα είναι αυτό που του δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.


Ημερομηνίες:
24/04/2015-26/04/2015

24/4 : 15:00-19:00
25/4 : 15:00-19:00
26/4 : 10:30-14:30

Αριθμός θέσεων: 20
Διαθέσιμες θέσεις: 4

Όροι εγγραφής
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα εργαστήριο μόνο
  • Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις απαιτούμενες γνώσεις και υλικά στην σελίδα του εργαστηρίου
  • Αλλαγές δεν είναι δυνατέςΕγγραφή