Εικονίδια, Σύμβολα, Εικονογράματα

Το workshop θα παρουσιάσει τις βάσεις για τον σχεδιασμό συμβόλων, εικονιδίων και εικονογραμμάτων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τις γνώσεις, τη μεθοδολογία και τον τρόπο χρήσης τους.

Θα αναφερθούμε σε σημαντικά παραδείγματα συμβόλων, θα μιλήσουμε για τη δομή και τον σχεδιασμό τους, και θα αναλύσουμε τον τρόπο και τόπο χρήσης τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν σειρά ή σειρές συμβόλων, περνώντας από τα βασικά στάδια, έρευνα, μελέτη στόχου, προσχέδια στο χέρι, και τέλος σχεδιασμός στον υπολογιστή.

Κατά την διάρκεια του workshop θα αναλύσουμε και θα επιλέξουμε τις θεματικές ενότητες στις όποιες θα κινηθούμε. Αυτές μπορεί να είναι, ενδεικτικά, εικονίδια για ιστοσελίδες, εικονογράμματα για αθλητικά γεγονότα, σύμβολα για σήμανση χώρων, κλπ.

Προαπαιτούμενες δεξιότητες συμμετεχόντων:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολής Γραφιστικής και να έχουν καλή γνώση Illustrator.

Εξοπλισμός: Laptop με εγκατεστημένο το Illustrator (κατά προτίμηση έκδοση CS και πάνω). Απλό μπλοκ σχεδίου, μηχανικό μολύβι, σβήστρα

Διάρκεια Workshop
12 ώρες συνολικά (3 ημέρες, 4 ώρες/ημέρα).


Δημήτρης Κανελλόπουλος
The Comeback Studio

Πριν από τους Comeback, ήταν συνιδρυτής του δημιουργικού γραφείου PoorDesigners, αργότερα συνεργάστηκε με την “Wedia” και την “Somethink Creative Group”. Ήταν για ένα διάστημα καθηγητής γραφιστικής στο IEK Praxis. Ήταν αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας την περίοδο 2008-10, και πρόεδρος την περίοδο 2010-12.

Ημερομηνίες:
24/04/2015-26/04/2015

24/4 : 15:00-19:00
25/4 : 15:00-19:00
26/4 : 10:30-14:30

Αριθμός θέσεων: 20
Διαθέσιμες θέσεις: -

Όροι εγγραφής
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα εργαστήριο μόνο
  • Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις απαιτούμενες γνώσεις και υλικά στην σελίδα του εργαστηρίου
  • Αλλαγές δεν είναι δυνατέςΕγγραφή